KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY

Přidáno dne 21.01.2018

1/2 kg kapusty
1 balení uzeného tofu (cca 200 g)
100 g ovesných vloček
2 vejce
80 g cibule (jedna středně velká)
12 g česneku (3 veliké stroužky)
4 polévkové lžíce pšeničných klíčků
1 rovná kávová lžička soli
větší špetka pepře
1 polévková lžíce oleje na vymazání

Z uvedeného množství je 12 karbanátků, které se vejdou na jeden klasický nízký plech.

Kapustě odstraníte svrchní tmavě zelené listy.

Ovesné vločky zalijete 300 ml studené vody a necháte 1/2 hodiny odležet.

Tofu nastrouhováte nahrubo, cibuli pokrájíte najemno a česnek prolisujete.

Celou hlávku kapusty vložíte do hrnce s horkou vodou a 15 minut pod pokličkou vaříte. Po uvaření kapustu scedíte, propláchnete proudem studené vody a necháte zchladnout.
Kapustu rozpůlíte, nožem vykrojíte středový košťál, následně rozčtvrtíte a pokrájíte na tenké proužky (slabší než 0,5 cm).
Z pokrájené kapusty silně rukama vymačkáte přebytečnou vodu.

Vymačkanou kapustu dáte do mísy a přidáte tofu, vejce, cibuli, česnek, sůl, pepř a zamícháte.

Ovesné vločky slijete přes síto, opět rukama silně vymačkáte přebytečnou vodu, přidáte je do mísy, přisypete pšeničné klíčky a vše důkladně promícháte.

Plech si vyložíte pečícím papírem, který pomocí mašlovačky potřete olejem.

Z mísy postupně odebíráte množství hmoty velikosti vajíčka a rukama tvoříte karbanátky cca 8 – 9 cm v průměru, vysoké cca 1,5 cm, které kladete na plech.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 180° C celkem 30 -35 minut, v polovině pečení karbanátky na plechu otočíte.

K teplým karbanátkům se skvěle hodí bramborová kaše bez mléka.
Studený karbanátek můžete obložit zeleninou a vložit do celozrnné housky.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *