SUROVINY
300 g zelených fazolek
1 malá konzerva tuňáka v oleji (80 g brutto)
2 rajčata
2 vejce
2 naťové cibulky
20 ks černých oliv
sůl, pepř
Recept je vhodný pro bezlepkovou a nízkosacharidovou dietu a candida dietu – fáze II. a III.
Z uvedeného množství jsou 2 porce salátu jako hlavní jídlo.
PŘÍPRAVA
- Zelené fazolky nejprve spaříte – můžete použít tento jednoduchý návod.
- Vajíčka uvaříte natvrdo (10 minut), zchladíte je a pokrájíte na čtvrtiny.
- Cibulku nakrájíte najemno.
- Olivy pokrájíte na kolečka.
- Rajčata pokrájíte na klínky.
POSTUP
- V misce smícháte fazolky s tuňákem, olivami a cibulkou.
- Salát naservírujete na dva talíře, na každý přidáte klínky rajčete a vařeného vejce.
- Doladíte solí a pepřem dle chuti.
PRAKTICKÉ
- Salát se hodí v horkých letních dnech jako lehká večeře.