SALÁT ZE ZELENÝCH FAZOLEK, TUŇÁKA, VAJEC A RAJČAT

SUROVINY

300 g zelených fazolek
1 malá konzerva tuňáka v oleji (80 g brutto)
2 rajčata
2 vejce
2 naťové cibulky
20 ks černých oliv
sůl, pepř

Recept je vhodný pro bezlepkovou a nízkosacharidovou dietu a candida dietu – fáze II. a III.
Z uvedeného množství jsou 2 porce salátu jako hlavní jídlo.

PŘÍPRAVA

  • Zelené fazolky nejprve spaříte – můžete použít tento jednoduchý návod.
  • Vajíčka uvaříte natvrdo (10 minut), zchladíte je a pokrájíte na čtvrtiny.
  • Cibulku nakrájíte najemno.
  • Olivy pokrájíte na kolečka.
  • Rajčata pokrájíte na klínky.

POSTUP

  • V misce smícháte fazolky s tuňákem, olivami a cibulkou.
  • Salát naservírujete na dva talíře, na každý přidáte klínky rajčete a vařeného vejce.
  • Doladíte solí a pepřem dle chuti.

PRAKTICKÉ

  • Salát se hodí v horkých letních dnech jako lehká večeře.