VAJEČNÁ OMELETA SE ZELENÝMI FAZOLKAMI

SUROVINY

100 – 150 g zelených fazolek
4 vejce velikosti M
15 g másla
1 jarní naťová cibulka
1/2 rovné kávové lžičky soli
špetka pepře
pár lístků hladkolisté petrželky
cca 1/2 polévkové lžíce parmezánu na posypání (nemusí být)

Z uvedeného množství je 1 porce jako hlavní chod bez přílohy nebo 2 porce s přílohou.
Celková energetická hodnota cca 540 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Nejprve si spaříte fazolky.
  • Spařené fazolky necháte buď důkladně okapat nebo je osušíte papírovou utěrkou.
  • V misce rozmícháte vidličkou vejce se solí a pepřem.
  • Petrželku otrháte.
  • Cibulku pokrájíte na kolečka.

POSTUP

  • Na pánvičce necháte rozehřát máslo.
  • Na máslo vhodíte osušené fazolky a cca 3 minuty je za občasného promíchání restujete na středním plameni.
  • Do pánve vlijete vejce, posypete rovnoměrně cibulkou a přidáte petrželku.
  • Pánev přiklopíte poklicí a snížíte teplotu, aby se hmota ode dna nepřipalovala.
  • Omeletu pečete do úplného zatuhnutí vajec – trvá to cca 8 minut.

Na talíři můžete omeletu lehce posypat strouhaným parmezánem (ale není to nutné).
Omeletu podáváte samotnou jako hlavní chod. Můžete ji doplnit přílohou – vařenými bramborami, pečenými bramborami nebo pečivem.