Vaječná omeleta se zelenými fazolkami

150 g zelených fazolek
2 vejce
2 polévkové lžíce jogurtu
2 jarní cibulky
kousek másla
trocha petrželky
trocha parmezánu na posypání (nemusí být)
sůl, pepř dle chuti

Z tohoto množství je jedna omeleta pro jednoho dospělého strávníka.

Nejprve si spaříte fazolky.

Na pánvičce necháte rozehřát kousek másla, vhodíte na něj okapané a případně ještě utěrkou osušené fazolky a chvilku restujete.

Mezitím si připravíte směs z vajec a jogurtu, kterou vidličkou nebo metličkou dobře vymícháte. Osolíte a opepříte dle vlastní chuti. Směsí přelijete orestované fazolky.

Snížíte teplotu pod pánví na nízký plamen, aby se hmota ode dna nepřipalovala. Nemícháte.

Omeletu posypete pokrájenou cibulkou a nasekanou petrželkou.

Vaječnou směs necháte zatuhnout – mně to trvá na plynovém sporáku na velkém hořáku sníženém na minimum 6 minut.

Na talíři je možné omeletu lehce posypat parmezánem (pokud máte).

Podáváte s vařenými brambory nebo s pečivem.

A ještě jeden drobný estetický fígl, aby byla omeleta „plastická“, tj. aby všechny ingredience nebyly zcela zanořené ve vaječné hmotě, ale aby z hmoty vystupovaly – prostě aby jedly i oči :

Polovinu orestovaných fazolek, které jsem si vyndala z pánve, cibuli a petrželku pokladu na omeletu až poté, co vaječná hmota trochu zatuhne – suroviny vahou neklesnou až ke dnu, ale zůstanou pěkně na povrchu omelety… 🙂