POMAZÁNKA Z TOFU A ŘEDKVIČEK

SUROVINY

cca 200 g tofu natural (1 balíček)
100 g ředkviček
75 ml majolky nebo domácí majonézy bez vajec
1 rovná polévková lžíce lahůdkového droždí
1/2 kávové lžičky soli
špetka pepře

PŘÍPRAVA

  • Tofu nastrouháte najemno.
  • Ředkvičky nastrouháte nahrubo.

Pokud máte sekáček na zeleninu, obě suroviny (každou zvlášť) v něm posekejte.

POSTUP

  • Tofu smícháte s ředkvičkami.
  • Přidáte majolku, lahůdkové droždí, sůl, pepř a vše důkladně promícháte.

Nejlépe pomazánka chutná namazaná na domácím žitném chlebu.
Na talíři můžete ještě dozdobit ředkvičkou, posypat řeřichou či zelenými výhonky nebo přidat trochu salátu.

PRAKTICKÉ

  • Ředkvičky strouhejte nahrubo nebo na nudličky julienne. Pokud je nastrouháte najemno, mohou pustit hodně vody a pomazánka by byla řídká.