SUROVINY
cca 200 g tofu natural (1 balíček)
100 g ředkviček
75 ml majolky nebo domácí majonézy bez vajec
1 rovná polévková lžíce lahůdkového droždí
1/2 kávové lžičky soli
špetka pepře
PŘÍPRAVA
- Tofu nastrouháte najemno.
- Ředkvičky nastrouháte nahrubo.
Pokud máte sekáček na zeleninu, obě suroviny (každou zvlášť) v něm posekejte.
POSTUP
- Tofu smícháte s ředkvičkami.
- Přidáte majolku, lahůdkové droždí, sůl, pepř a vše důkladně promícháte.
Nejlépe pomazánka chutná namazaná na domácím žitném chlebu.
Na talíři můžete ještě dozdobit ředkvičkou, posypat řeřichou či zelenými výhonky nebo přidat trochu salátu.
PRAKTICKÉ
- Ředkvičky strouhejte nahrubo nebo na nudličky julienne. Pokud je nastrouháte najemno, mohou pustit hodně vody a pomazánka by byla řídká.