Domácí pěstování zelených natí

K tomu, abychom se v zimním období vyhnuli různým chřipkám, kašílkům a rýmičkám
je potřeba do těla dodávat čerstvé vitamíny a minerály.
A kde je vzít ?

Třeba ve formě zelených výhonků z kořenové zeleniny, které si vypěstujete na okenním parapetu…:).

Takže až budete zpracovávat mrkev či petržel, odkrojte vršek se zelenou částí, dejte ji do mističky nebo na talířek a zalijte vodou.
Dejte talířek na okenní parapet a pak už jen, jako správný zahradníček, zalévejte svou minizahrádku a za pár dnů (cca za týden – záleží na okolní teplotě, na svitu slunce apod.) jsou na světě krásné mladé čerstvé výhonky.

Zelené natě můžete použít do salátů, do polévek, nebo si jimi jen posypat chléb s máslem – použijete je prostě všude tam, kam byste dali třeba pažitku nebo petrželku.

Abyste zimu přežili bez úhony a do jara „postoupili bez ztráty desítky“ (starší ročníky vědí a na vysvětelnou těm mladším – tato oblíbená hláška je z televizní soutěže Deset stupňů ke zlaté, kterou uváděl tehdy mladík Přemek Podlaha) podpořte svou imunitu nejen zelenými naťovými výhonky ale i doma vypěstovanou řeřichou, domácími klíčky, kimchi nebo pickles.