NÁDIVKA Z TOFU, MEDVĚDÍHO ČESNEKU, PAŽITKY A PÓRKU

Přidáno dne 17.04.2017

5 rohlíků (1 či 2 dny staré)
6 vajec
250 g pokrájeného pórku
1 balení tofu s chilli (cca 180 g)
1 balení uzeného tofu (cca 180 g)
2 hrsti pokrájené pažitky (cca 50 g)
2 hrsti pokrájeného medvědího česneku (cca 50 g)
1 rovná polévková lžíce lahůdkového droždí
1 rovná kávová lžička soli
špetka muškátového oříšku
75 ml studené vody
1 polévková lžíce oleje

Z uvedeného množství jsou nejméně 4 porce.

Rohlíky pokrájíte na kostičky cca 1 x 1 cm a nasypete do veliké mísy  – vezměte si tu největší mísu či kastrol, který máte k dispozici, aby se vám nádivka dobře míchala. Rohlíky zalijete vodou a lehce promícháte.

Oddělíte žloutky od bílků.

Do druhé mísy nahrubo nastrouháte nebo nasekáte obě tofu, přidáte pokrájený pórek, pažitku, medvědí česnek, lahůdkové droždí, sůl, muškátový oříšek, vaječné žloutky a vše promícháte.
Vzniklou směs přidáte do veliké mísy k pokrájeným rohlíkům a promícháte.

Z bílků si ušleháte tuhý sníh, který jemně ale důkladně vmícháte do nádivkové směsi.

Zapékací nádobu si vymažete olejem, nádivku do ní přesunete a povrch jen lehce zarovnáte – hmotu nemačkáte, nestlačujete.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 180 °C 45 – 50 minut.

Tato nádivka nikdy nechybí na našem velikonočním stole – tedy vlastně chybí, protože se po ní vždy jen zapráší…:)
Nádivku většinou podávám teplou třeba se salátem z rajčat a medvědího česneku.
Konzumace nádivky zastudena ovšem také není k zahození…:)

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *