KARBANÁTKY Z CUKETY A MRKVE

Přidáno dne 10.10.2016

300 g cukety
200 g mrkve
70 g ovesných vloček
2 větší vejce
2 středně velké stroužky česneku
3 polévkové lžíce chia semínek (cca 35 g)
7 rovných polévkových lžic pšeničných klíčků
1/2 rovné polévkové lžíce majoránky
2 rovné kávové lžičky soli
špetka pepře
1 polévková lžíce oleje na vymazání

Z tohoto množství je 10 karbanátků.

Cuketu a mrkev nastrouháte nahrubo – pokud jste vlastníky mixérového drtiče (sekáčku), určitě ho použijte  – ušetříte si spoustu času.

Ovesné vločky pomelete tyčovým mixérem najemno.

Ve velké míse smícháte všechny uvedené  ingredience a směs necháte odstát v pokojové teplotě cca 1/2 hodiny.

Plech vyložíte pečícím papírem, který pomocí mašlovačky potřete olejem.

Po půlhodince odležení  vytvoříte ze směsi rukama 10  karbanátků a to takto : vezmete hmotu přibližně ve velikosti vajíčka a v ruce „vymodelujete“ karbanátek o  průměru cca 7 – 8 cm (velikost dlaně) a tloušťky cca 1 cm.
Karbanátky kladete na plech s potřeným pečícím papírem.

Pečete v troubě vyhřáté na 180 °C cca 30 minut. Po uplynutí prvních 15ti minut pečení karbanátky na plechu otočíte a pečete dalších 15 minut.

Velkou předností karbanátku je možnost jíst ho teplý i studený.
Teplý krásně ladí s bramborovou kaší nebo s dýňovým pyré.

Ze studeného karbanátku můžete udělat pikantní burger :
karbanátek potřete dijonskou hořčicí nebo domácí majonézou a vložíte do rozkrojené celozrnné housky.
Dochutíte čerstvou cibulkou, rajčetem, salátem, kyselou okurkou nebo prostě tím, co máte právě po ruce či v lednici.
Úspěch a žádosti o jestě jeden burger jsou zaručeny :).

Zeleninový burger

Zeleninový burger

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *