Skip to content
6 vajec velikosti M
50 g balkánského sýra
50 g černých oliv (cca 25 ks)
50 g pesta z medvědího česneku (jedna vrchovatá polévková lžíce)
špetka soli
Recept je vhodný pro bezlepkovou a nízkosachridovou dietu a candida dietu fáze III.
Celková energetická hodnota cca 795 kcal.
Z uvedeného množství jsou dvě porce.
Balkánský sýr nastrouháte nahrubo.
Olivy pokrájíte na kolečka.
V misce vymícháte metličkou vejce, pesto a balkánský sýr.
Malou zapékací misku (používám oválnou o velikosti 17×20 cm) vyložíte pečícím papírem a vlijete do ní rozmíchaná vejce. Misku vložíte do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečete 10 minut.
Pak misku vyndáte a lehce zatuhlá vejce posypete pokrájenými olivami. Vrátíte zpět do trouby a pečete ještě dalších cca 15 minut, dokud vajíčka zcela neztuhnou a povrch částečně nezezlátne.
Teplou frittatu můžete podávat samotnou jako předkrm, nebo s vařenými či pečenými brambory jako oběd.
Chutná je ale i studená – třeba vložená do bagety a doplněná zeleninovým salátem.