PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Přidáno dne 26.04.2019


700 g medvědího česneku
200 – 300  ml panenského olivového oleje
30 g soli

Z uvedeného množství je cca 5 skleniček o objemu 150 ml.

Listy medvědího česneku operete ve studené vodě a necháte důkladně okapat, případně ještě několikrát jemně promnete  v suché utěrce.

Listy nahrubo posekáte, vložíte do mísy a posolíte.
Přidáte 100 ml oleje a tyčovým mixérem rozmixujete. Uvedené množství oleje je orientační – záleží na tom, jak dobře jste osušili listy, jak jsou  listy šťavnaté…
Výsledná hmota by měla mít hustou olejnatou konzistenci (asi jako hrubozrnná hořčice) – pokud taková není, přidejte ještě trochu oleje a opět promixujte.

Pesto rozdělíte do malých skleniček a povrch zalijete olejem  – jak správně pesto zakonzervovat, aby dlouho vydrželo, si můžete přečíst v tomto podrobném návodu.

Toto pesto je připravováno z větší dávky a do zásoby, proto do něj  nejsou přidány žádné další ingredience (oříšky, sýr…) – tím se sníží na minimum možnost případného zkažení, zhořknutí či zplesnivění po dobu uskladnění.

Pesto v pěkné skleničce opatřené touto nálepkou, můžete obratem darovat jako „jedlý dárek“ :).



Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *