JAK ZAKONZERVOVAT A USKLADNIT DOMÁCÍ PESTO

Přidáno dne 07.09.2016

Co udělat, aby doma vyrobené pesto vydrželo v lednici co nejdéle ?

Jak na to :
pesto napěchujete lžičkou do malých skleniček a povrch pesta zarovnáte lžičkou dohladka.

Papírovou utěrkou očistíte vnitřní a vnější okraje skleničky, aby byly zcela čisté a nebyly na nich kousky pesta.

Poté pesto zalejete olivovým olejem tak, aby se na povrchu vytvořila neprodyšná hladinka, pokrývající celou plochu pesta.

Skleničku zavřete víčkem a uchováváte v lednici.

Takto zakonzervované pesto vydrží v lednici několik týdnů – mám osobně odzkoušeno 6 týdnů – možná vydrží i déle, ale u nás ho stačíme do této doby vždycky všechno sníst :).

A když pesto vložíte do pěkné skleničky a opatříte touto nálepkou, můžete ho obratem darovat jako „jedlý dárek“ :)…

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *