CUKETOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU A SÝREM

Přidáno dne 21.10.2015

1 kg menších cuket
200 ml smetany na vaření 12 % (1 kelímek)
50 g sýra Grana Padano
15 g česneku (4 středně velké stroužky)
l velká hrst čerstvé bazalky (20 g)
1 velká hrst petrželky
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 rovná polévková lžíce sypkého zeleninového bujonu Würzl
1 rovná kávová lžička soli
na špičku lžičky pepře
800 ml horké vody

Recept je vhodný pro candida dietu fáze III.

Celková energetická hodnota cca 700 kcal.

Z uvedeného množství jsou 4 porce. 

Cukety pokrájíte na menší kostky (cca 2 x 2 cm, ale nemusíte být nijak extra pečliví, v závěru se bude vše mixovat).

Nahrubo posekáte bazalku a česnek, aby pustily aroma.

Sýr nastrouháte najemno.

Do hrnce s rozehřátým olejem vhodíte cuketu, bazalku, česnek a zprudka restujete cca 8 minut. Průběžně mícháte.

Následně k cuketě přilijete horkou vodu, přidáte sypký bujon, osolíte, opepříte a vaříte 10 minut.

Odstavíte z ohně, přilijete smetanu, přidáte petrželku, vmícháte sýr a vše dohladka rozmixujete ponorným mixérem.

Tuto polévku většinou podávám teplou – posypanou česnekovými krutony.
Za horkých letních dní se mi také osvědčila konzumace polévky zastudena.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *