POMAZÁNKA Z TOFU, MRKVE, VAJEC A ŘEŘICHY

SUROVINY

170 – 200 g tofu natural
100 g mrkve
3 vejce velikosti M
100 g majonézy
10 g řeřichy (viz PRAKTICKÉ)
1/2 kávové lžičky soli
špetka pepře

Z uvedeného množství jsou 4 porce.
Celková energetická hodnota cca 1 200 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Vejce uvaříte natvrdo (cca 10 minut), necháte zchladnout ve studené vodě a pak oloupete.
  • Mrkev a tofu nastrouháte najemno nebo použijete sekáček na zeleninu.
  • Řeřichu nasekáte nahrubo.

POSTUP

  • Vejce pokrájíte na malé kousky nebo protlačíte krájecí mřížkou do misky.
  • Přidáte tofu s mrkví, řeřichu, majonézu, sůl, pepř a vše důkladně promícháte.
  • Pomazánku nechte cca 30 minut odležet, aby se propojily chutě.

Pomazánku můžete podávat na domácím žitném chlebu a povrch ještě posypat případným zbytkem řeřichy nebo přidat trochu salátu.

PRAKTICKÉ

  • Řeřichu si můžete doma jednoduše vypěstovat.
  • Potřebných 10 g řeřichy je množství vypěstované z poloviny semínek, které obsahuje běžný malý zahradnický sáček se semínky.