SUROVINY
170 – 200 g tofu natural
100 g mrkve
3 vejce velikosti M
100 g majonézy
10 g řeřichy (viz PRAKTICKÉ)
1/2 kávové lžičky soli
špetka pepře
Z uvedeného množství jsou 4 porce.
Celková energetická hodnota cca 1 200 kcal.
PŘÍPRAVA
- Vejce uvaříte natvrdo (cca 10 minut), necháte zchladnout ve studené vodě a pak oloupete.
- Mrkev a tofu nastrouháte najemno nebo použijete sekáček na zeleninu.
- Řeřichu nasekáte nahrubo.
POSTUP
- Vejce pokrájíte na malé kousky nebo protlačíte krájecí mřížkou do misky.
- Přidáte tofu s mrkví, řeřichu, majonézu, sůl, pepř a vše důkladně promícháte.
- Pomazánku nechte cca 30 minut odležet, aby se propojily chutě.
Pomazánku můžete podávat na domácím žitném chlebu a povrch ještě posypat případným zbytkem řeřichy nebo přidat trochu salátu.
PRAKTICKÉ
- Řeřichu si můžete doma jednoduše vypěstovat.
- Potřebných 10 g řeřichy je množství vypěstované z poloviny semínek, které obsahuje běžný malý zahradnický sáček se semínky.