
.
SUROVINY
250 g plnotučného tvarohu z alobalu nebo od malovýrobce
cca 3 polévkové lžíce zakysané smetany (nebo smetanového jogurtu)
cca 40 stonků pažitky
cca 10 listů medvědího česneku
1 rovná kávová lžička soli
Z uvedeného množství jsou čtyři porce.
Celková energetická hodnota cca 400 kcal.
PŘÍPRAVA
- Pažitku a medvědí česnek nahrubo posekáte.
POSTUP
- Do mísy dáte tvaroh, osolíte a promícháte.
- K tvarohu přidáte postupně zakysanou smetanu v takovém množství, aby se vytvořila krémová konzistence.
- Přimícháte posekané byliny a hned podáváte.
Pomazánka je vhodná k namazání na chléb ale je velmi chutná i jako příloha k novým jarním bramborám na loupačku nebo k pečeným bramborovým dukátům.
PRAKTICKÉ
- Použitá zakysaná smetana či jogurt má za úkol tvaroh zjemnit, aby byl krémovější. Pokud použijete běžný tvaroh z vaničky, který má vodnatější strukturu, tak smetanu již pravděpodobně přidávat vůbec nebudete.