.
SUROVINY
250 g plnotučného tvarohu z vaničky
cca 40 stonků pažitky
cca 10 listů medvědího česneku
1 rovná kávová lžička soli
Z uvedeného množství jsou 2 porce jako příloha nebo 4 porce k namazání na chléb.
Celková energetická hodnota cca 400 kcal.
PŘÍPRAVA
- Pažitku a medvědí česnek nahrubo posekáte.
POSTUP
- Do mísy dáte tvaroh, osolíte a promícháte.
- Přimícháte posekané byliny a hned podáváte.
Pomazánka je vhodná k namazání na chléb ale je velmi chutná i jako příloha k novým jarním bramborám na loupačku nebo k pečeným bramborovým dukátům.
PRAKTICKÉ
- Pokud používáte raději tvaroh z alobalu nebo od malovýrobce, přimíchejte k tvarohu cca 3 polévkové lžíce zakysané smetany nebo smetanového jogurtu, aby tvaroh zjemnil a vytvořil krémovou konzistenci pomazánky. Běžný tvaroh z vaničky má vodnatější strukturu, tam zakysanou smetanu ani jogurt s největší pravděpodobností potřebovat nebudete.