SUROVINY
100 g čerstvého špenátu
100 g rukoly
10 – 15 ks ředkviček (1 svazek)
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/4 kávové lžičky soli
1 kávová lžička jablečného octa
4 vejce
Z uvedeného množství jsou 4 přílohové porce.
Celková energetická hodnota cca 260 kcal.
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, nízkosacharidovou dietu a candida dietu – fáze II a III.
PŘÍPRAVA
- Vejce uvaříte natvrdo (8 – 10 minut), zchladíte pod tekoucí vodou, oloupete a překrojíte vejpůl.
- Špenát, rukolu a ředkvičky důkladně opláchnete a necháte odkapat.
- Ředkvičky nakrájíte na osminky.
POSTUP
- Pokud je potřeba, tak špenát a rukolu natrháte rukama na menší kousky, vložíte do mísy a přidáte ředkvičky.
- Zeleninu zalijete olejem, octem, posolíte a vše zlehka promícháte.
- Salát rozdělíte do talířů, ke každé porci přidáte jedno vajíčko a podáváte.