SALÁT ZE ŠPENÁTU, RUKOLY A ŘEDKVIČEK S VEJCEM

SUROVINY

100 g čerstvého špenátu
100 g rukoly
10 – 15 ks ředkviček (1 svazek)
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/4 kávové lžičky soli
1 kávová lžička jablečného octa
4 vejce

Z uvedeného množství jsou 4 přílohové porce.
Celková energetická hodnota cca 260 kcal.
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, nízkosacharidovou dietu  a candida dietu – fáze II a III.

PŘÍPRAVA

  • Vejce uvaříte natvrdo (8 – 10 minut), zchladíte pod tekoucí vodou, oloupete a překrojíte vejpůl.
  • Špenát, rukolu a ředkvičky důkladně opláchnete a necháte odkapat.
  • Ředkvičky nakrájíte na osminky.

POSTUP

  • Pokud je potřeba, tak špenát a rukolu natrháte rukama na menší kousky, vložíte do mísy a přidáte ředkvičky.
  • Zeleninu zalijete olejem, octem, posolíte a vše zlehka promícháte.
  • Salát rozdělíte do talířů, ke každé porci přidáte jedno vajíčko a podáváte.