
100 g čerstvého špenátu
100 g rukoly
1 svazek ředkviček
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/4 kávové lžičky soli
1 kávová lžička jablečného octa
4 vejce
Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, nízkosacharidovou dietu a candida dietu – fáze II a III.
Z uvedeného množství jsou 4 přílohové porce.
Vejce uvaříte natvrdo (10 minut), zchladíte pod tekoucí vodou a oloupete.
Špenát, rukolu a ředkvičky důkladně opláchnete a necháte odkapat.
Pokud je potřeba, tak špenát a rukolu natrháte rukama na menší kousky a vložíte do mísy.
Ředkvičky nakrájíte na osminky a přidáte k salátu.
Zalijete olejem, octem, posolíte a vše zlehka promícháte.
Salát rozdělíte do talířů, ke každé porci přidáte jedno rozkrojené vajíčko a podáváte.