SALÁT ZE ŠPENÁTU, RUKOLY A ŘEDKVIČEK S VEJCEM

Přidáno dne 11.12.2017

100 g čerstvého špenátu
100 g rukoly
1 svazek ředkviček
2 polévkové lžíce olivového oleje
1/4 kávové lžičky soli
1 kávová lžička jablečného octa
4 vejce

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, nízkosacharidovou dietu  a candida dietu – fáze II a III.

Z uvedeného množství jsou 4 přílohové porce.

Vejce uvaříte natvrdo (10 minut), zchladíte pod tekoucí vodou a oloupete.

Špenát, rukolu a ředkvičky důkladně opláchnete a necháte odkapat.

Pokud je potřeba, tak špenát a rukolu natrháte rukama na menší kousky a vložíte do mísy.

Ředkvičky nakrájíte na osminky a přidáte k salátu.

Zalijete olejem, octem, posolíte a vše zlehka promícháte.

Salát rozdělíte do talířů, ke každé porci přidáte jedno rozkrojené vajíčko a podáváte.

 

 

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *