Skip to content
300 g bílého zelí
150 g mrkve
50 g celeru
100 ml majonézy nebo domácí majonézy bez vajec
1/2 rovné kávové lžičky soli
špetka pepře
Recept je vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu a pro candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota: cca 876 kcal.
Z uvedeného množství jsou 4 velké porce.
Zelí pokrájíme na tenké nudličky, mrkev a celer nastrouháte nahrubo nebo na nudličky julienne a všechnu zeleninu promícháte.
Přidáte majonézu, sůl, pepř a důkladně promícháte. Pokud máte rádi saláty lehce dosladka, sůl i pepř vynecháte.
Doporučuji nechat salát alespoň hodinu odležet, aby se prolnuly chutě.
Salát doplněný pečivem je rychlou studenou večeří a nebo ho můžete použít jako přílohu – třeba k brokolicovým karbanátkům.