Pomazánka z tofu, mrkve, vajec a řeřichy

200 g tofu natural (tj. jeden klasický balíček)
100 g mrkve (tj. jedna větší)
3 natvrdo uvařená vejce
100 gr majonézy (nebo domácí majonézy bez vajec)
1 vanička řeřichy (nebo doma vypěstovaná z poloviny množství semínek v sáčku)
1/2 kávové lžičky soli
pepř dle chuti

Z tohoto množství se najedí čtyři strávníci.

Tofu nastrouháte najemno, mrkev nahrubo nebo na nudličky julienne. Přimícháte majonézu a na kostičky pokrájená vajíčka.

Přidáte řeřichu, osolíte a opepříte dle chuti a jarní pomazánka plná vitamínu C (díky řeřiše) je na světě.

Mažu na celozrnné bulky nebo domácí žitný chléb a ještě navrch posypávám řeřichou.

Na tuto pomazánku vždy přijde řada po velikonočních svátcích.
U nás sice nikdo na koledu nechodí, ale přesto se vždy velikonoční výslužka ve formě uvařených vajíček objeví…:)

Pokud je výslužka vařených vajec nekonečná, přijde na řadu i tuňáková pomazánka s vejci…:)