POMAZÁNKA Z TOFU, KEDLUBNY A PAŽITKY

1 balíček tofu natural (cca 200 g)
1 středně velká kedlubna
svazeček pažitky o průměru 2 cm
1 veliký stroužek česneku
4 polévkové lžíce oleje
3 rovné polévkové lžíce lahůdkového droždí
3 polévkové lžíce vody

Tofu a kedlubnu nastrouháte najemno.

Přidáte prolisovaný česnek, olej, lahůdkové droždí a důkladně promícháte.
Pomazánka bude pravděpodobně hodně hustá -záleží na tom, kolik šťávy pustila kedlubna – podle toho přidáte vody tolik, abyste vytvořili hladkou konzistenci pomazánky.

Nakonec vmícháte najemno pokrájenou pažitku.

Pokud je součástí výbavy vašeho tyčového mixéru i sekací nádobka, neostýchejte se – vše kromě pažitky dejte najednou do sekáčku a rozsekejte nadrobno – ušetříte si čas :).

Většinou mažu pomazánku na žitný chléb, ale osvědčila se mi i jako náplň do kupovaných celozrnných tortill – tortilly pomažu pomazánkou, posypu nadrobno pokrájenou naťovou cibulkou, přidám pokrájené rajče, natrhaný ledový salát, zabalím a rychlá večeře je na světě…:)