OMELETA S FAZOLKAMI, TUŇÁKEM A ČERNÝMI OLIVAMI

5 vajec
20 ks zelených fazolek
10 černých oliv
1 malá konzerva tuňáka (80 g)
1 cm silný plátek másla
1 větší špetka soli
špetka pepře

Recept je též vhodný pro bezlepkovou a nízkosacharidovou dietu, pro candida dietu fáze II. a III.

Z uvedeného množství jsou 2 porce.

Tuňáka vložíte do sítka a necháte vykapat.

Zelené fazolky spaříte podle tohoto jednoduchého návodu.

Olivy pokrájíte na kolečka.

Vajíčka rozklepnete do misky, přidáte sůl, pepř a vidličkou rozmícháte.

Na pánvi rozehřejete máslo, zalijete rozkvedlanými vejci a zprudka pečete cca 1 minutu. Pak pokladete spařenými fazolkami, olivami, rozdrobeným tuňákem.
Následně plamen snížíte na minimum, aby se omeleta odspodu nepřipalovala.
Pečete pod pokličkou do té doby, dokud omeleta neztuhne (je to cca 10 – 15 minut, záleží na velikosti pánve a zvoleném tepelném stupni).

Pokud jste bez dietního omezení, jako příloha se hodí bílé pečivo nebo brambory.
Při nízkosacharidové dietě konzumujete bez přílohy, při dietě bezlepkové a candida dietě můžete zvolit jako přílohu vařené brambory.

Pokud jste zastánci „středomořských chutí“, určitě si pochutnáte…:)

Studenou variací na stejné suroviny je tento recept na salát.