KVĚTÁK NA KARI S BRAMBORY A UZENÝM TOFU

Přidáno dne 11.11.2018

500 g květáku (1 malý)
500 g brambor
1 uzené tofu (cca 200 g)
200 g cibule (2 střední)
200 g zakysané smetany
1 rovná polévková lžíce kari
1 rovná polévková lžíce soli
2 rovné polévkové lžíce kukuřičného škrobu
50 ml studené vody
plátek másla silný 2 cm
600 ml horké vody

Recept je též vhodný pro bezlepkovou dietu a candida dietu fáze II. a III.

Z uvedeného množství jsou 4 porce bez přílohy, s přílohou je porcí cca 6.

Cibuli nakrájíte nadrobno a květák pokrájíte na přibližně stejně velké kousky velikosti sousta. Tofu pokrájíte na kostičky cca 1 x 1 cm a brambory na kostky cca 2×2 cm.

Smetanu smícháte s 50 ml vody a kukuřičným škrobem.

Na másle zpěníte pokrájenou cibulku a až zesklovatí, přidáte kari a cca 1 minutu smažíte a stále mícháte.

Pak vsypete pokrájené brambory, zalijete horkou vodou, osolíte a vaříte 5 minut.

Následně přidáte květák a tofu a vaříte ještě 10 minut, dokud nejsou všechny ingredience v hrnci měkké.

Nakonec vmícháte smetanu smíchanou s kukuřičným škrobem a 3 minuty za stálého míchání provaříte.

Jako příloha se hodí vařená rýže, můžete však podávat i samotné.
K tomuto kari ještě servíruji broskvový kompot – jedná se o velmi zdařilou harmonii chutí…:)

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *