Jarní detoxikační nápoj

Přidáno dne 26.10.2015

100 g červené řepy (tj. jedna malá velikosti kiwi)
100 g mrkve (jedna menší tenká)
125 g jablka (tj. půl velikého)
100 g rajčat (tj. 3 cherry)
1 cm zázvoru (nemusí být)
šťáva z poloviny citronu
150 ml vody

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu a candida dietu – fáze III.

Z tohoto množství je jedna porce – asi 400 ml nápoje.

Řepu, mrkev, zázvor a jablko oloupete a nakrájíte. Přidáte pokrájená rajčata, citronovou šťávu, vodu a vše rozmixujete – nemusíte mít klasický mixer, jde to velmi dobře i ručním tyčovým mixerem.

Získáte hustý blahodárný nápoj, za který vám váš organismus velmi poděkuje :).

Pokud přidáte zázvor, získáte šťávu jemně štiplavé chuti (ne každému chutná). Pokud zázvor vynecháte, bude nápoj dosladka.

Piju na jaře každé ráno po dobu 1 – 2 týdnů. Koktejl je poměrně sytý, skvěle nahradí snídani.

Vše potřebné krájím na malé kousky, aby mixer neměl moc práce a také proto, aby se zkrátila doba mixování (mixuji max. 1 minutu) a došlo tím k co nejmenší ztrátě živin.

Obměna s trochu jinou chutí :
1 červená řepa a 1 jablko velikosti pěsti, 1 středně velká mrkev, 1 polévková lžíce strouhaného kokosu, 400 ml vody.

Co říkají ostatní

  1. minimalistic 22.03.2016 v 12:48

    Otázka:
    dá se vzít do práce a za jak dlouho dochází ke strátě živin jestli se nespotřebuje hned díky za odpověd
    Odpověď:
    Pokud si chcete vzít nápoj s sebou do práce, určitě můžete.
    Obsažené výživné látky a hlavně vitamíny jsou však velmi citlivé, labilní látky, které reagují (mám na mysli ztrácejí se) vlivem tepla, světla, vzduchu.
    Hotový nápoj bych tedy přenesla do práce v uzavřené nádobě, která nepropouští vzduch a raději ho před konzumací skladovala v místě, kde je chlad a není světlo (lednice).
    Tyto typy nápojů vydrží (dle odborné literatury) v lednici 24 hodin – nemám však odzkoušeno – osobně jsem příznivcem vždy čerstvě vyrobeného nápoje – samozřejmě pokud možnosti dovolí…

  2. Yvette 31.05.2016 v 12:01

    Ta řepa má být syrová?

    • minimalistic 31.05.2016 v 20:55

      Ano, syrová.
      Nejlepší je mladá čerstvá řepa (prodává se i s natí), která je v současné době již na pultech obchodů.
      Pokud byste ji nesehnala, můžete použít syrovou i řepu uskladněnou (loňskou), ale vybírejte zdravé, tvrdé kusy.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *