
125 g celozrnné žitné mouky
125 g hladké pšeničné mouky
100 g cukru
2 lžíce perníkového koření
1 lžice holandského kakaa
1 kávová lžička sody
200 g smetanového jogurtu
100 ml vody
2 vejce
6 lžic oleje
100 g rozinek (jeden malý sáček)
Rozpis na 12 ks muffinů.
Prvních šest sypkých ingrediencí smícháte v jedné míse, vše ostatní včetně rozinek smícháte ve druhé míse.
Na závěr vlijete mokré ingredience do sypkých a vymícháte v těsto, kterým naplníte formičky nebo plech cca do 2/3 objemu a pečete v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.
Tyto muffiny jsem pekla i se sušenými švestkami. Těšila jsem se na spojení kakaové chuti a švestek, ale bohužel. Charakteristická chuť sušených švestek se zcela vytratila, švestky chutnaly jako rozinky. Tak jsem se zas poslušně vrátila k rozinkám…