Celozrnné špaldové kávové muffiny s mandlemi

Přidáno dne 07.11.2015

125 g celozrnné špaldové mouky
125 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 polévková lžíce vanilkového cukru (nejlépe domácího)
200 ml podmáslí
5 polévkových lžic oleje
1 vejce
2 polévkové lžíce instantní kávy
30 g  mandlových plátků
1 kávová lžička sody

Z tohoto množství je 12 muffinů.

Do mísy prosejete oba druhy mouky, přidáte oba cukry, instantní kávu, sodu a vše dobře promícháte.

V druhé misce si metličkou smícháte všechno tekuté – podmáslí, olej, vejce.

Tekuté suroviny vlijete do surovin sypkých a vše vařečkou promícháte. Nemusíte míchat nijak zvlášť pečlivě a dlouze, jde jen o to, aby se všechny ingredience pospojovaly.

Směs přesunete do vymazaného a vysypaného plechu na muffiny nebo do košíčků a pečete v předehřáté troubě na 180° C 10 min.
Pak plech vyndáte a  každý muffin posypete po vršku několika plátky mandlí, které lehce do těsta vtlačíte a pečete ještě 10 minut.

Po uplynutí doby pečení muffiny vyndáte z trouby i z pečící formy a necháte na mřížce vystydnout.

Pro chuťovou obměnu, „mokřejší variaci“  či variantu pro slavnostnější příležitost doporučuji nedávat mandle, ale dozdobit muffiny šlehačkou. Chuťové souznění kávy a šlehačky je naprosto bez diskuze…:)

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *