Minimalismus, minimalistická kuchařka, food blog, jednoduchý, zdravý, recept, jídlo, sladké, vanilkový, cukr, vanilka, lusk, domácí, výroba, home, made

Domácí vanilkový cukr

Přidáno dne 26.10.2015

250 g cukru
2 vanilkové lusky (případně jen lusky bez dřeně)

Postup při použití celých lusků včetně dřeně :
vanilkové lusky podélně rozkrájíte, dřeň z lusku špičkou nože vyškrábete, smícháte s cukrem. Do cukru přidáte i pokrájené lusky. Vše vsypete do uzavíratelné nádoby. Jednou denně nádobkou protřepejte. Za dva týdny máte krásně voňavý vanilkový cukr.

Postup při použití pouze lusků :
lusky bez dřeně pokrájíte na menší kousky, vložíte k cukru do nádoby s víčkem, občas protřepete a za dva týdny je hotovo.

Většinou používám druhý postup, jelikož dřeň z lusků používám na výrobu domacích ovocných likérů.

Bez tohoto domácího vanilkového cukru by se má sladká kuchyně vůbec neobešla :).

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *