DOMÁCÍ VANILKOVÝ CUKR

Minimalismus, minimalistická kuchařka, food blog, jednoduchý, zdravý, recept, jídlo, sladké, vanilkový, cukr, vanilka, lusk, domácí, výroba, home, made

SUROVINY

  • 250 g cukru krystal
  • 2 vanilkové lusky (případně jen lusky bez dřeně)

Postup při použití celých lusků včetně dřeně :
vanilkové lusky podélně rozkrájíte, dřeň z lusku špičkou nože vyškrábete a smícháte s cukrem.
Do cukru přidáte i pokrájené lusky.
Vše vsypete do uzavíratelné nádoby a jednou denně nádobkou protřepete. Za dva týdny máte krásně voňavý vanilkový cukr.

Postup při použití pouze lusků :
lusky bez dřeně pokrájíte na menší kousky a smícháte s cukrem. Uchováváte v nádobě s víčkem. Jednou denně  protřepete a za dva týdny je hotovo.