TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S PAŽITKOU A MEDVĚDÍM ČESNEKEM

.
SUROVINY

250 g plnotučného tvarohu z alobalu nebo od malovýrobce
cca 3 polévkové lžíce zakysané smetany (nebo smetanového jogurtu)
cca 40 stonků pažitky
cca 10 listů medvědího česneku
1 rovná kávová lžička soli

Z uvedeného množství jsou čtyři porce.
Celková energetická hodnota cca 400 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Pažitku a medvědí česnek nahrubo posekáte.

POSTUP

  • Do mísy dáte tvaroh, osolíte a promícháte.
  • K tvarohu přidáte postupně zakysanou smetanu v takovém množství, aby se vytvořila krémová konzistence.
  • Přimícháte posekané byliny a hned podáváte.

Pomazánka je vhodná k namazání na chléb ale je velmi chutná i jako příloha k novým jarním bramborám na loupačku nebo k pečeným bramborovým dukátům.

PRAKTICKÉ

  • Použitá zakysaná smetana či jogurt má za úkol tvaroh zjemnit, aby byl krémovější. Pokud použijete běžný tvaroh z vaničky, který má vodnatější strukturu, tak smetanu již pravděpodobně přidávat vůbec nebudete.