Červená čočka na kari

120 gr cibule (tj. jedna větší)
2 větší stroužky česneku
1/2 kávové lžičky kari
1/2 kávové lžičky soli
trocha másla nebo rostlinného oleje

Z tohoto množství jsou 2 porce.

Červenou čočku uvaříte doměkka dle návodu – většinou to bývá okolo 10ti minut.

Mezitím si na pánvi rozehřejete olej, na kterém orestujete cibuli a česnek dozlatova. Asi v polovině restování přidáte kari a sůl.

Nakonec do pánve vmícháte uvařenou čočku, ještě chvilku necháte v teplé pánvi, aby se pospojovaly chutě a podáváte.

Takto upravenou čočku většinou servíruji s plátkem uzeného tofu. Za velkého hladu přidávám ještě vajíčko :).

Patří červená čočka mezi vaše favority ?
Pak tedy doporučuji vyzkoušet polévku z červené čočky a rajčat  nebo placky z červené čočky a mrkve.