200 gr červené čočky
120 gr cibule (tj. jedna větší)
2 větší stroužky česneku
1/2 kávové lžičky kari
1/2 kávové lžičky soli
trocha másla nebo rostlinného oleje
Z tohoto množství jsou 2 porce.
Červenou čočku uvaříte doměkka dle návodu – většinou to bývá okolo 10ti minut.
Mezitím si na pánvi rozehřejete olej, na kterém orestujete cibuli a česnek dozlatova. Asi v polovině restování přidáte kari a sůl.
Nakonec do pánve vmícháte uvařenou čočku, ještě chvilku necháte v teplé pánvi, aby se pospojovaly chutě a podáváte.
Takto upravenou čočku většinou servíruji s plátkem uzeného tofu. Za velkého hladu přidávám ještě vajíčko :).
Patří červená čočka mezi vaše favority ?
Pak tedy doporučuji vyzkoušet polévku z červené čočky a rajčat nebo placky z červené čočky a mrkve.