ZAPEČENÁ RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA

Přidáno dne 09.02.2018

500 g růžičková kapusta
40 g strouhaný parmezán
100 g anglická slanina vcelku
200 g smetana 12 % (1 kelímek)
1/2 rovné kávové lžičky soli do smetany
1 rovná polévková lžíce soli do vody ke kapustě
1 kávová lžička cukru do vody ke kapustě

Recept je vhodný pro nízkosacharidovou a bezlepkovou dietu.

Z uvedeného množství jsou 2 porce bez přílohy nebo 4 porce s přílohou.
Pokud podáváte bez přílohy, je tento recept vhodný pro nízkosacharidovou dietu.
Pokud podáváte s vařenými brambory, je vhodný pro dietu bezlepkovou.

Růžičkovou kapustu očistíte.

Anglickou slaninu pokrájíte na drobné kostičky.

V misce si smícháte smetanu s parmezánem a vejcem.

Kapustičky vložíte do vroucí vody se solí a cukrem a vaříte 4 minuty – tento čas se týká kapustiček, které mají v průměru cca 3 cm  – pokud jsou větší, vaříte přiměřeně déle.
Poté přecedíte a zchladíte proudem studené vody.

Pokrájenou anglickou slaninu vhodíte na teflonovou pánev, opečete dozlatova a odstavíte z ohně.
Pak k opečené slanině přidáte okapané kapustičky, které v pánvi lehce prohodíte a promícháte, aby se obalily tukem a smíchaly s opečenou slaninou.

Obsah pánve přesypete do zapékací mísy (tu není potřeba vymazávat) a zalijete smetanou s vejci a sýrem.

Vložíte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a zapečete cca 20 minut dozlatova.

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *