SUROVINY
200 g červené řepy
250 g tvarohu
1 – 3 vrchovaté lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
1 kávová lžička umeocta (nebo klasického octa)
1/2 polévkové lžíce olivového oleje
1 kávová lžička soli
Celková energetická hodnota cca 400 kcal.
Recept je vhodný pro bezlepkovou, nízkosacharidovou a candida dietu ve fázi II. a III.
PŘÍPRAVA
- Syrovou červenou řepu nastrouháte nebo použijete sekáček na zeleninu.
POSTUP
- V míse důkladně promícháte červenou řepu s olejem, octem, solí a tvarohem.
- Přidáte křen v takovém množství, jakou pomoc od něj očekáváte:
1 lžíce strouhaného křenu – křen jako prevence
2 lžíce strouhaného křenu – křen pro ozdravení střevní mikroflóry
3 lžíce strouhaného křenu – křen jako bojovník proti nachlazení
PRAKTICKÉ
Pokud jste nachlazení, přidejte ke zdravotním účinkům křenu ještě účinky zázvoru ve formě léčivého zázvorového čaje a vitamín C doplňte salátem z kysaného zelí.