SALÁT Z KYSANÉHO ZELÍ S KŘENEM A JABLKY

500 g kysaného zelí
500 g jablek
1 středně velká cibule
1 vrchovatá lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
2 polévkové lžíce olivového oleje
Z tohoto množství je 4 – 6 porcí.

Kysané zelí dáte na cedník, aby vykapal přebytečný lák. Pokud je zelí velmi kyselé, propláchnete ho ještě studenou vodou.

Zelí pokrájíte, přidáte nahrubo strouhaná jablka, najemno pokrájenou cibuli, čerstvě nastrouhaný křen, olej a vše důkladně promícháte.

Tento salát je díky kysanému zelí a křenu obrovským zdrojem vitamínu C (kam se hrabou citrusy) a je skvělou prevencí i bojovníkem proti nachlazení či chřipce.

Dalším úspěšným bojovníkem s chřipkou je léčivý zázvorový čaj nebo pomazánka z červené řepy s křenem.