TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S VEJCI A PAŽITKOU

SUROVINY

250 g plnotučného tvarohu
3 vejce velikosti M
hrst pokrájené pažitky (20 g)
1/2 rovné kávové lžičky soli

Recept je vhodný pro nízkosacharidovou, bezlepkovou a candida dietu fáze II. a III.

Celková energetická hodnota cca 576 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Vejce uvaříte natvrdo (cca 10 minut), necháte zchladnout ve studené vodě a pak oloupete.
  • Pažitku pokrájíte nadrobno.

POSTUP

  • Vejce pokrájíte na malé kousky nebo protlačíte krájecí mřížkou do misky.
  • Přidáte tvaroh, pažitku, sůl a důkladně promícháte.

Můžete hned konzumovat nebo nechat v lednici cca 30 minut odležet.

PRAKTICKÉ

Pomazánku mažete na chléb či pečivo nebo ji můžete použít jako náplň do slaných palačinek nebo tortil.