Skip to content
250 g těstovin
125 g čerstvého špenátu
40 g strouhaného parmezánu
200 ml smetany na vaření 12%
10 g česneku (2 stroužky)
100 g cibule
plátek másla široký 1 cm
1/2 kávové lžičky soli
Z uvedeného množství jsou 2 porce.
Špenát operete a pokrájíte nahrubo.
Cibuli a česnek pokrájíte nadrobno.
Smetanu smícháte se sýrem a solí.
Dáte vařit těstoviny dle návodu.
Na pánvi rozehřejete máslo, přidáte pokrájenou cibuli, česnek a restujete.
Když začne česnek zlátnout, přidáte nasekaný špenát a dále restujete do té doby, dokud špenát nezavadne a nezmenší svůj objem – trvá to chviličku jen 1 – 2 minutky.
Následně vmícháte smetanu se sýrem, vše promícháte a provaříte cca 3 minuty, aby se pospojovaly chutě.
Špenátovou směs kladete na uvařené těstoviny a hned podáváte.