SLANÝ RAJČATOVÝ KOLÁČ

Přidáno dne 20.09.2019

1 balení rozváleného listového těsta (cca 275 g)
250 g plnotučného tvarohu
1 vejce
2 vrchovaté polévkové lžíce domácího bazalkového pesta
200 g rajčat
100 g balkánského sýra
1/2 rovné kávové lžičky soli

Uvedené množství je do klasické koláčové formy o průměru 28 cm.

V misce smícháte tvaroh, vejce, pesto a sůl.

Rajčata pokrájíte na měsíčky.

Balkánský sýr nastrouháte nahrubo.

Koláčovou formu vyložíte pečícím papírem a vložíte vyválené těsto, kterým pokryjete i okraj formy.
Těsto na dně formy několikrát propícháte vidličkou, aby dobře lístkovalo, aby mohla při pečení unikat pára a netvořily se bubliny.

Na těsto přemístíte tvaroho-pestovou náplň, pokladete pokrájenými rajčaty a na závěr posypete nastrouhaným sýrem.

Vložíte do předem vyhřáté trouby a pečete dozlatova dle zvyklosti.
Osobně peču listové těsto takto :
koláč vložím do trouby rozehřáté na 200 °C – takto peču 10 minut.
Poté snížím teplotu na 190 °C a dopékám ještě cca 20 – 25 minut – ke konci hlídám.

Po vyjmutí z trouby nechte koláč ve formě lehce zchladnout a pak pokrájejte na díly.

Koláč je chutný vlažný i studený.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *