Salát z červené řepy, rukoly a sýra

Přidáno dne 30.10.2015

Na červenou řepu :
300 g červené řepy
1 kávová lžička soli
1/2 kávové lžičky celého fenyklu
1/4 kávové lžičky anýzu
1/4kávové lžičky kmínu
Na marinádu :
4 polévkové lžíce panenského olivového oleje
1 polévková lžíce citronové šťávy
1 polévková lžíce octa balzamico
1 polévková lžíce medu
špetka soli
Na dohotovení :
2 hrsti rukoly
100 g balkánského sýra nebo sýr ovčí

Rozpis je na 2 velké porce salátu.

Červenou řepu uvaříte dle tohoto návodu v tlakovém hrnci doměkka.

Dobrá zpráva pro ty, co nemají papiňák a vaření červené řepy klasicky v hrnci se jim zdá zdlouhavé : červená řepa se dá koupit již uvařená… 🙂

Uvařenou červenou řepu necháte trochu zchladnout a oloupete.

Mezitím si připravíte marinádu smícháním citronové šťávy, octa, medu a soli.

Po vychladnutí nakrájíte řepu na velmi tenké plátky, vložíte do uzavíratelné nádobky, zalijete marinádou, uzavřete, vložíte do lednice a necháte marinovat.

Salát je chutný již po 6 hodinách naložení, velmi dobrý je po 12 hodinách a excelentní je po 24 hodinách naložení v marinádě.

Plátky marinované řepy servírujete na talíři s hrstí rukoly a posypete kostičkami balkánského sýra nebo hoblinkami sýra ovčího.

Řadíte se mezi milovníky červené řepy ?
A pečenou červenou řepu nebo pomazánku z červené řepy jste již ochutnali ?

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *