POMAZÁNKA Z UZENÉHO TOFU, MRKVE A CIBULE

SUROVINY

200 g uzeného tofu
100 g mrkve
50 g cibule
100 ml majolky nebo domácí majonézy bez vajec 

Celková energetická hodnota cca 1.050 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Uzené tofu a mrkev nastrouháte najemno.
    Cibuli pokrájíte najemno.

POSTUP

  • Do mísy vsypete zeleninu, přidáte majolku a vše důkladně promícháte.

PRAKTICKÉ

  • Základní chuť pomazánky je díky mrkvi lehoučce nasládlá. Po namazání na chléb či pečivo si ji doladíte dle chuti třeba solí nebo chilli vločkami.
  • Nevytvářejte u této pomazánky „odlehčenou“ variantu (nahrazení majonézy jogurtem), pomazánka by tím ztratila svou správnou chuť.
  • Ke zvýšení vydatnosti pomazánky můžete přidat i natvrdo vařené vejce.
  • Pomazánku můžete použít také jako podkladovou vrstvu na chlebíčky.