
SUROVINY
200 g uzeného tofu
100 g mrkve
50 g cibule
100 ml majolky nebo domácí majonézy bez vajec
Celková energetická hodnota cca 1.050 kcal.
PŘÍPRAVA
- Uzené tofu a mrkev nastrouháte najemno.
Cibuli pokrájíte najemno.
POSTUP
- Do mísy vsypete zeleninu, přidáte majolku a vše důkladně promícháte.
PRAKTICKÉ
- Základní chuť pomazánky je díky mrkvi lehoučce nasládlá. Po namazání na chléb či pečivo si ji doladíte dle chuti třeba solí nebo chilli vločkami.
- Nevytvářejte u této pomazánky „odlehčenou“ variantu (nahrazení majonézy jogurtem), pomazánka by tím ztratila svou správnou chuť.
- Ke zvýšení vydatnosti pomazánky můžete přidat i natvrdo vařené vejce.
- Pomazánku můžete použít také jako podkladovou vrstvu na chlebíčky.