SUROVINY
180 – 200 g uzeného tofu (1 balíček)
100 g mrkve
50 g cibule
100 ml majolky nebo domácí majonézy bez vajec
Celková energetická hodnota cca 1.050 kcal.
PŘÍPRAVA
- Uzené tofu a mrkev nastrouháte na jemném struhadle.
- Cibuli pokrájíte nadrobno.
POSTUP
- Do mísy vsypete tofu se zeleninou, přidáte majolku a vše důkladně promícháte.
- Pokud vám čas dovolí, nechte pomazánku alepoň 30 minut proležet, aby se prolnuly chutě.
Mažete na chléb či pečivo. Můžete přidat třeba natvrdo vařené vajíčko nebo dozdobit čerstvou zeleninou.
PRAKTICKÉ
- Základní chuť pomazánky je díky mrkvi lehoučce nasládlá. Po namazání na chléb či pečivo si ji můžete doladit dle chuti – třeba solí nebo chilli vločkami.
- Nevytvářejte u této pomazánky odlehčenou variantu (např. nahrazení majonézy jogurtem), pomazánka by tím ztratila svou správnou chuť.
- Pomazánku můžete použít také jako podkladovou vrstvu na obložené chlebíčky.