POLÉVKA Z HLÍVY ÚSTŘIČNÉ

Přidáno dne 30.10.2017

300 g hlívy ústřičné
100 g cibule (1 středně velká)
14 g česneku (3 větší stroužky)
3 vrchovaté polévkové lžíce instantní pohankové kaše
2 polévkové lžíce oleje
2 rovné kávové lžičky sladké mleté papriky
1/2 kávové lžičky drceného kmínu
2 rovné kávové lžičky soli
špetka pepře
1 kávová lžička majoránky
1 litr vroucí vody

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu a candida dietu – fáze III.

Očištěné houby pokrájíte – hlavičky a nohy zvlášť.
Hlavy rozkrájíte po vláknu na proužky silné cca 1 cm, nohy nasekáte nadrobno (nebo použijete sekáček na zeleninu).

Cibuli pokrájíte nadrobno a česnek prolisujete.

Cibuli zpěníte na oleji a když začne zlátnout, přidáte mletou papriku a cca půl minuty restujete a mícháte.
Přidáte pokrájenou hlívu, sůl, pepř a kmín.
Restujete a mícháte do té doby, dokud hlíva nepustí vodu a nezmenší svůj objem.

Poté zalijete horkou vodou, opět přivedete k varu a vaříte cca 20 minut  do změknutí hub.

Následně polévku odstavíte z ohně a přidáte česnek, majoránku a instantní pohankovou kaši, která polévku zahustí.
Polévku důkadně promícháte a necháte 5 minut odpočinout, aby se prolnuly chutě. Pak můžete hned podávat.

Pokud vám bude polévka něco chuťově připomínat, tak to bude nejspíš dršťková polévka…:)

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *