1 vrchovatá polévková lžíce kimchi
400 ml vody
2 polévkové lžíce rýže
kousek tofu
kousek naťové cibulky
1 polévková lžíce mungo klíčků
1 – 2 kávové lžičky světlého misa
sojová omáčka na dochucení (nebo špetka soli)
Z tohoto množství je jedna velká porce.
Základem pro tuto polévku je kimchi a 400 ml vařící vody (případně tolik vody, kolik se vám vejde do polévkové misky) a miso. Ostatní přísady jsou již na vás, podle toho, co vaše domácnost zrovna nabízí :).
Kimchi vložíte do misky nebo talíře a zalijete vroucí vodou. Přidáte uvařenou rýži nebo třeba instantní čínské nudle, pastu miso, rozmícháte. A pak již přidáváte do polévky to, co máte zrovna k dispozici : kousek tofu (dávám tak třetinu balíčku), kousek naťové cibulky nebo třeba trochu pórku, trošku hrášku, kukuřici nebo trochu strouhané mrkve… Úplně na závěr, pokud máte, přidejte mungo klíčky nebo třeba řeřichu. Můžete ještě dochutit sojovou omáčkou.
Doporučuji mít všechny suroviny předpřipravené tj. nakrájené, nastrouhané apod., abyste je jen mohli rovnou nasypat do vroucí vody k ostatním surovinám. Tím vám polévka zbytečně moc nevychladne.
Tuto polévku „vařím“ velmi často v zimě coby snídani. Skvěle zahřeje a obstojně zasytí na celé dopoledne.