Koktejl ze salátové okurky a bylinek

Přidáno dne 27.10.2015

125 ml acidofilního mléka
3 lžíce jogurtu (nemusí být)
150 g salátové okurky
10 stonků petrželky
svazeček pažitky o průměru cca 1,5 cm
2 špetky soli
trochu pepře
1 kávová lžička olivového oleje

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, nízkosacharidovou dietu a candida dietu – fáze III.

Z tohoto množství je porce o objemu cca 400 ml.

Okurku, petrželku a pažitku pokrájíte na menší kousky a vhodíte do mixéru. Přidáte acidofilní mléko, jogurt, olej.
Osolíte, opepříte a mixujete dojemna cca půl minuty.

Získáte nápoj velmi jemný a osvěžující – okurka totiž umí „nakopnout“ – podobně jako káva.

Doporučuji vyzkoušet i těm, kterým (stejně jako mně) čerstvá salátová okurka „nedělá dobře“.
Ve spojení se zakysaným mlékem si okurku dopřávám zcela bez jakýchkoliv problémů.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *