KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ŘEPY

Přidáno dne 01.05.2017

500 g červené řepy
200 g balkánského sýra
100 g ovesných vloček
2 vejce
1 rovná kávová lžička soli
špetka pepře
1 polévková lžíce oleje

Z uvedeného množství je cca 10 – 12 karbanátků.

Celková energetická hodnota cca 1.210 kcal.

Červenou řepu a balkánský sýr nastrouháte do mísy nahrubo – pokud jste vlastníky sekáčku na zeleninu, použijte ho, ušetříte spoustu času.

Do mísy přidáte vejce, sůl, pepř, ovesné vločky a vše nejprve vařečkou nahrubo promícháte a pak ještě propracujete rukama, jako když zpracováváte moučné těsto – při této činnosti řepa pustí šťávu.
Zpracovanou hmotu necháme 30 minut odpočinout v pokojové teplotě – v této době se řepná šťáva vsákne do vloček.

Plech vyložíte pečícím papírem, který pomocí mašlovačky potřete olejem – na potření nezapomeňte – jinak se karbanátky přichytí na papír a nepůjdou otočit.

Z mísy odeberete množství hmoty o velikosti vejce a v ruce vypracujete karbanátek o průměru dlaně (cca 8 cm) silný přibližně 1,5 cm. Celkem vytvoříte asi 10 – 12 kusů, které  kladete na plech s pečícím papírem.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 190° C 25 minut. Pak karbanátky otočíte a dopékáte ještě dalších 15-20 minut.

Velkou předností karbanátku je možnost jíst ho teplý i studený.
Teplý karbanátek s bramborovou kaší bez mléka se stane lahodným obědem.
Studený karbanátek vložený do housky, obložený zeleninou je zase chutnou svačinou na výletě anebo večeří.

Co říkají ostatní

  1. Gosza 15.09.2018 v 16:59

    Dobry den. Muzete prosim napovedet zda repa ma byt uvarena? Predem dekuji!

    • minimalistic 15.09.2018 v 17:22

      Určitě napovědět mohu…:) Není myšlena vařená řepa, ale řepa syrová.

  2. Zajic 05.04.2020 v 10:44

    Naprostá bomba, díky moc! Skvělý, zařadím si do repertoáru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *