KARBANÁTKY Z ČERVENÉ ŘEPY

Přidáno dne 01.05.2017

500 g červené řepy
200 g balkánského sýra
100 g ovesných vloček
2 vejce
1 rovná kávová lžička soli
špetka pepře
1 polévková lžíce oleje

Z uvedeného množství je cca 10 karbanátků.

Červenou řepu a balkánský sýr nastrouháte do mísy nahrubo – pokud jste vlastníky sekáčku na zeleninu, použijte ho, ušetříte spoustu času.

Do mísy přidáte vejce, sůl, pepř, ovesné vločky a vše nejprve vařečkou nahrubo promícháte a pak ještě propracujete rukama, jako když zpracováváte moučné těsto – při této činnosti řepa pustí šťávu.
Zpracovanou hmotu necháme 30 minut odpočinout v pokojové teplotě – v této době se řepná šťáva vsákne do vloček.

Plech si vyložíte pečícím papírem, který mašlovačkou potřete olejem – na potření nezapomeňte – jinak se karbanátky přichytí na papír a nepůjdou otočit.

Z mísy odeberete množství hmoty o velikosti vejce a v ruce vypracujete karbanátek o průměru dlaně (cca 8 cm) silný přibližně 1,5 cm. Celkem vytvoříte asi 10 karbanátků.

Ty pokladete na plech s pečícím papírem a pečete v předem vyhřáté troubě na 180° C 20 minut. Pak otočíte a dopékáte ještě dalších 15-20 minut.

Velkou předností karbanátku je možnost jíst ho teplý i studený.
Teplý karbanátek s bramborovou kaší bez mléka se stane lahodným obědem.
Studený karbanátek vložený do housky, obložený zeleninou je zase chutnou svačinou na výletě anebo večeří.

Co říkají ostatní

  1. Gosza 15.09.2018 v 16:59

    Dobry den. Muzete prosim napovedet zda repa ma byt uvarena? Predem dekuji!

    • minimalistic 15.09.2018 v 17:22

      Určitě napovědět mohu…:) Není myšlena vařená řepa, ale řepa syrová.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *