Koktejl ze salátové okurky a bylinek

125 ml acidofilního mléka
3 lžíce jogurtu (nemusí být)
150 g salátové okurky
10 stonků petrželky
svazeček pažitky o průměru cca 1,5 cm
2 špetky soli
trochu pepře
1 kávová lžička olivového oleje

Recept je vhodný pro bezlepkovou dietu, nízkosacharidovou dietu a candida dietu – fáze III.

Z uvedeného množství je porce o objemu cca 400 ml.

Okurku, petrželku a pažitku pokrájíte na menší kousky a vhodíte do mixéru. Přidáte acidofilní mléko, jogurt, olej.
Osolíte, opepříte a mixujete dojemna cca půl minuty.

Získáte nápoj velmi jemný a osvěžující – okurka totiž umí „nakopnout“ – podobně jako káva.

Doporučuji vyzkoušet i těm, kterým (stejně jako mně) čerstvá salátová okurka „nedělá dobře“.
Ve spojení se zakysaným mlékem si okurku dopřávám zcela bez jakýchkoliv problémů.