MRKVOVÁ POMAZÁNKA S ČESNEKEM

SUROVINY

300 g mrkve
100 g majolky
2 velké stroužky česneku (cca 8 g)
1/2 kávové lžičky soli

Z uvedeného množství jsou cca 4 porce.
Celková energetická hodnota cca 825 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Mrkev nastrouháte najemno nebo posekáte v sekáčku na zeleninu.
  • Česnek prolisujete.

POSTUP

  • V misce smícháte mrkev s majonézou, přidáte sůl, prolisovaný česnek a vše důkladně promícháte.
  • Pokud čas dovolí, nechte před konzumací pomazánku v lednici alespoň 1/2 hodiny proležet, aby se prolnuly chutě.

Základní mrkvovou chuť můžete doladit natvrdo vařeným vejcem či plátkem sýra anebo chléb s pomazánkou třeba posypat doma naklíčenými mungo klíčky.

PRAKTICKÉ

  • Pomazánku můžete použít také jako „základovou“ pomazánku na chlebíčky nebo jako náplň do tortilly.
  • Pomazánka je velmi chutná v kombinaci s domácím žitným chlebem.