SUROVINY
300 g mrkve
100 g majolky
2 velké stroužky česneku (cca 8 g)
1/2 kávové lžičky soli
Z uvedeného množství jsou cca 4 porce.
Celková energetická hodnota cca 825 kcal.
PŘÍPRAVA
- Mrkev nastrouháte najemno nebo posekáte v sekáčku na zeleninu.
- Česnek prolisujete.
POSTUP
- V misce smícháte mrkev s majonézou, přidáte sůl, prolisovaný česnek a vše důkladně promícháte.
- Pokud čas dovolí, nechte před konzumací pomazánku v lednici alespoň 1/2 hodiny proležet, aby se prolnuly chutě.
Základní mrkvovou chuť můžete doladit natvrdo vařeným vejcem či plátkem sýra anebo chléb s pomazánkou třeba posypat doma naklíčenými mungo klíčky.
PRAKTICKÉ
- Pomazánku můžete použít také jako „základovou“ pomazánku na chlebíčky nebo jako náplň do tortilly.
- Pomazánka je velmi chutná v kombinaci s domácím žitným chlebem.