VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

SUROVINY

200 g pomazánkového másla
5 vajec velikosti M
50 g majolky (3 vrchovaté kávové lžičky)
1/2 rovné kávové lžičky soli

Recept je vhodný pro nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota cca 1 355 kcal.

PŘÍPRAVA

  • Vejce uvaříte natvrdo (od bodu varu vaříte cca 8 – 10 minut), následně hned zchladíte studenou vodou, oloupete a pokrájíte na kostičky.

POSTUP

  • Do mísy  dáte pomazánkové máslo, majolku, přidáte sůl, vejce  a vše důkladně promícháte.

Pomazánku můžete hned konzumovat, ale pokud ji necháte několik hodin rozležet  (nejlépe přes noc), jednotlivé chutě se krásně prolnou.

PRAKTICKÉ

  • Na talíři můžete pomazánku dozdobit kyselou okurkou, jemně posekanou cibulkou, čerstvě mletým pepřem…
  • Díky své chuti se hodí i jako základová pomazánka na obložené chlebíčky.