VAJÍČKOVÁ POMAZÁNKA

200 g pomazánkového másla
5 vajec
50 g majolky (3 vrchovaté kávové lžičky)
1/2 rovné kávové lžičky soli

Recept je vhodný pro nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze II. a III.

Celková energetická hodnota: cca 1.355 kcal.

Vejce uvaříte natvrdo (tj.  od bodu varu vaříte 10 minut), následně hned zchladíte studenou vodou, oloupete a pokrájíte na kostičky.

Do mísy  dáte pomazánkové máslo, majolku, přidáte sůl, pokrájená vejce  a vše důkladně promícháte.

Pomazánku můžete hned konzumovat, ale osvědčilo se mi, nechat ji několik hodin rozležet  (nejlépe přes noc) – chutě se krásně propojí.

Na talíři můžete dozdobit kyselou okurkou, jemně posekanou cibulkou, čerstvě mletým pepřem…
Pomazánka se chuťově hodí i jako základ na chlebíčky.