
200 g pomazánkového másla
5 vajec
50 g majolky (3 vrchovaté kávové lžičky)
1/2 rovné kávové lžičky soli
Recept je vhodný pro nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota: cca 1.355 kcal.
Vejce uvaříte natvrdo (tj. od bodu varu vaříte 10 minut), následně hned zchladíte studenou vodou, oloupete a pokrájíte na kostičky.
Do mísy dáte pomazánkové máslo, majolku, přidáte sůl, pokrájená vejce a vše důkladně promícháte.
Pomazánku můžete hned konzumovat, ale osvědčilo se mi, nechat ji několik hodin rozležet (nejlépe přes noc) – chutě se krásně propojí.
Na talíři můžete dozdobit kyselou okurkou, jemně posekanou cibulkou, čerstvě mletým pepřem…
Pomazánka se chuťově hodí i jako základ na chlebíčky.