SUROVINY
200 g pomazánkového másla
5 vajec velikosti M
50 g majolky (3 vrchovaté kávové lžičky)
1/2 rovné kávové lžičky soli
Recept je vhodný pro nízkosacharidovou dietu a candida dietu fáze II. a III.
Celková energetická hodnota cca 1 355 kcal.
PŘÍPRAVA
- Vejce uvaříte natvrdo (od bodu varu vaříte cca 8 – 10 minut), následně hned zchladíte studenou vodou, oloupete a pokrájíte na kostičky.
POSTUP
- Do mísy dáte pomazánkové máslo, majolku, přidáte sůl, vejce a vše důkladně promícháte.
Pomazánku můžete hned konzumovat, ale pokud ji necháte několik hodin rozležet (nejlépe přes noc), jednotlivé chutě se krásně prolnou.
PRAKTICKÉ
- Na talíři můžete pomazánku dozdobit kyselou okurkou, jemně posekanou cibulkou, čerstvě mletým pepřem…
- Díky své chuti se hodí i jako základová pomazánka na obložené chlebíčky.