VAJEČNÁ OMELETA SE ŠPENÁTEM

Přidáno dne 24.04.2017

100 g baby špenátu
1 středně velká cibule
4 vejce
1 cm silný plátek másla
velká špetka soli
malá špetka pepře

Cibuli nakrájíte na malé kostičky.

Oprané špenátové listy pokrájíte nahrubo.

Vajíčka rozklepnete do misky, přidáte trochu soli, pepře a vidličkou rozmícháte.

Na velké pánvi rozehřejete máslo, vhodíte cibuli a orestujete ji dozlatova.
Pak přidáte pokrájený špenát a restujete tak dlouho, dokud špenát nezmenší svůj objem – je to chvilka – cca 2 – 3 minuty.

Pak zalijete rozkvedlanými vejci, snížíte plamen na minimum, aby se omeleta odspodu nepřipalovala a pečete pod pokličkou do té doby, dokud omeleta neztuhne (je to cca 5 – 10 minut, záleží na velikosti pánve a zvoleném tepelném stupni).

Získáte jednu silnější omeletu, kterou nasytíte jednoho opravdu velice hladového.
Omeleta rozkorojená na polovinu doplněná vařenými brambory postačí jako hlavní jídlo pro dva. Pokud to tedy nejsou dva Otesánci…:)

Varianta s balkánským sýrem :
omeletu můžete pro zpestření chuti posypat nahrubo strouhaným balkánským sýrem v množství 50 g na omeletu – doporučuji však zmenšit množství soli, které dáte do vajec, balkánský sýr bývá někdy velmi slaný…

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *