TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S BRYNDZOU A PAŽITKOU

Přidáno dne 25.07.2016

250 g  nízkotučného tvarohu
250 g bryndzy
4 polévkové lžíce jogurtu
pažitka

Z tohoto množství jsou 4 porce, pokud pomazánku použijete jako hlavní jídlo – přílohu k bramborám.
Jako pomazánku na chléb ji stačí udělat z poloviční dávky.

Tvaroh s bryndzou rozmělníte v míse vidličkou.
Přidáte jogurtu tolik, aby se vytvořila krémová konzistence (většinou stačí 4 lžíce) a vše vymícháte dohladka.
Nesolíte, nepepříte – o chuť se postará bryndza :).

Pomazánku doladíte pažitkou v množství dle libosti – buď ji přímo vmícháte do pomazánky nebo si jí posypete porci na talíři.

Tuto pomazánku používám většinou jako přílohu k bramborovým dukátům nebo k bramborám na loupačku – je to skvělá rychlá večeře.

Pomazánka je samozřejmě i velmi chutná jen tak na chléb s pažitkou a rajčetem – v tom případě ji ale dělám z poloviční dávky.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *