ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA S RICOTTOU

Přidáno dne 20.08.2017

300 g čerstvého špenátu
5 vajec
2 rovné polévkové lžíce kukuřičného škrobu
2 stroužky česneku
1/2 kávové lžičky soli
250 g ricotty

Oprané a důkladně okapané či osušené špenátové listy posekáte nadrobno.

Česnek prolisujete.

Oddělíte žloutky od bílků.

Žloutky smícháte s kukuřičným škrobem, česnekem, solí a špenátem.

Z bílků ušleháte tuhý sníh, který jemně přimícháte ke špenátu.

Plech vyložíte pečícím papírem.

Na celou plochu plechu pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete špenátovou směs.

Pečete v předem vyhřáté troubě na 180° C cca 15 minut.

Po vytažení z trouby necháte korpus cca 3 minuty zchladnout na plechu a pak ho odlepíte z pečícího papíru.
Korpus lehce zatočíte do tvaru rolády a v této poloze necháte zcela vychladnout – strana, která  byla přilepena k papíru je vnitřní strana rolády.

Po vychladnutí korpus rozbalíte, potřete ricottou, opět srolujete, obalíte potravinovou folií a dáte do lednice, kde necháte roládu několik hodin odležet – nejlépe přes noc.
V rámci odležení se slaná špenátová chuť těsta prolne s jemnou chutí ricotty a těsto krásně zvláční.

Po odležení už jen pokrájíte na plátky a sledujete, jak jednotlivá kolečka rolády mizí z talíře…:)

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *