6 dlouhých stonků řapíkatého celeru
2 jablka (nejlépe jedno zelené – kyselejší a jedno červené – sladší)
200 g zakysané smetany
100 g majonézy (nebo domácí majonézy bez vajec)
1 kávová lžička dijonské hořčice
1 polévková lžíce citronové šťávy
slunečnicová semínka nebo rozinky (nemusí být)
Z tohoto množství jsou 2 velké hlavní salátové porce nebo 4 porce přílohové.
Stonky celeru oloupete, nakrájíte najemno, jablka pokrájíte na kostičky.
Zakysanou smetanu smícháte s majonézou, hořčicí, citronovou šťávou a zamícháte do směsi celeru a jablek.
Získáte salát svěží jemně nasládlé chuti, který v teplých letních dnech osvěží ale i zasytí.
Na talíři sypejte loupanými slunečnicovými semínky.
Obměna :
pokud byste chtěli o něco sladší variantu, vmíchejte do salátu, namísto posypu ze semínek, 50 gr rozinek.
Řadíte se do zástupu milovníků řapíkatého salátu ?
Zkuste z něj vykouzlit třeba pomazánku nebo koktejl…