Skip to content
2 kostky droždí
3 vejce
75 g (cca 30 listů) medvědího česneku
50 g cibule (jedna malá)
25 g másla na smažení (plátek másla o síle 1 cm)
12,5 g másla na zjemnění (plátek másla o síle 0,5 cm) – nemusí být
velká špetka soli
špetka pepře
Z uvedeného množství jsou 2 porce.
Celková energetická hodnota: cca 666 kcal
Cibuli pokrájíte najemno.
Medvědí česnek posekáte na menší kousky.
Vajíčka rozklepnete do misky, posolíte a opepříte.
Na pánvičce zpěníte máslo, vsypete cibuli a když začne zlátnout, přidáte medvědí česnek a ještě chvilku restujete – jen do té doby, co medvědí česnek zavadne a zmenší svůj objem.
Následně do pánve nadrobíte droždí a mícháte do té doby, než se droždí zcela rozpustí a začne probublávat.
Poté do pánve vlijete vajíčka a stále mícháte do zhoustnutí – doporučuji míchat vajíčka na střední teplotě a ne zprudka, aby se nevytvořila klasická „suchá“ hrudkovitá smaženice ale jemně hustá pomazánka.
Po odstavení z ohně vmícháte pro zjemnění plátek másla – tento krok můžete případně vynechat.
Pomazánka je chutná teplá i studená – ale většinou bývá snědena ještě dřív, než stačí vychladnout… :).