MRKVOVÁ POLÉVKA S KARI

Přidáno dne 08.05.2017

500 g mrkve
300 g brambor (3 středně velké)
100 g cibule (1 středně velká)
200 ml smetany 12 %
plátek másla silný 1 cm
1 litr horké vody
2 rovné polévkové lžíce domácí sušené polévkové zeleniny (nemusí být)
1 rovná polévková lžíce soli
1 rovná kávová lžička kari

Mrkev nastrouháte nahrubo nebo nasekáte v sekáčku.
Brambory a cibuli pokrájíte na drobné kostičky.

Na másle lehce osmahnete cibuli, přidáte nastrouhanou mrkev a cca 5 minut ji zprudka restujete, aby se mrkev opekla – míchejte, aby se nepřipalovala.

Orestovanou mrkev zalijete vroucí vodou, přidáte pokrájené brambory, sušenou zeleninu, sůl a vaříte cca 15 minut, případně tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.

Přidáte kari, vlijete smetanu, necháte polévku projít varem a pak odstavíte z ohně. Necháte ji chvilku zchladnout, rozmixujete tyčovým mixérem dohladka a podáváte.

 

 

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *