BROSKVOVÝ KOLÁČ

Přidáno dne 17.07.2016

100 g celozrnné špaldové mouky
100 g polohrubé mouky
1 sáček vanilkového pudinku
50 g cukru moučky
3 vejce
75 ml oleje
50 ml vody
8 rovných polévkových lžic jogurtu
1 kávová lžička jedlé sody
4 broskve
1 kávová lžička másla a 1 polévková lžíce hrubé mouky na vymazání formy

Toto je množství do klasické koláčové formy o průměru 28 cm.

Do mísy prosejete mouky, cukr, pudinkový prášek, sodu a vše promícháte.

V druhé misce si rozšleháte metličkou vajíčka, olej, jogurt a vodu.

Vajíčkovou směs vlijete do mísy k moučné směsi a vařečkou vymícháte hladké těsto.

Těsto pokladete kousky broskví – je efektní pokrájet broskve na měsíčky a poskladát do kruhu – pokud se vám ovšem podařit oddělit broskve od pecek, což se mi, jako obvykle ani v tomto případě, nepodařilo…:)

Formu s těstem vložíte do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečete cca 25 min.

No a vysoký „snídaňový“ koláč je na světě…:).

Varianta :
pokud byste koláč pekli z kompotovaných broskví, tak můžete vodu  v receptu nahradit šťávou z kompotu.

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *